Elektrik Elektronik Teknolojisi

Elektrik Elektronik Teknolojisi

26.11.2012 8667

ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI VE DALLARININ TANIMLARI

ALANIN TANIMI:Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

ALANIN AMACI:Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

ELEKTRİK TESİSATLARI VE PANO MONTÖRLÜĞÜ

Tanıtım Videosu için Lütfen Tıklayınız!...

Tanımı :  Elektrik tesisatları ve pano monitörlüğü meslek elemanının sahip olması gereken, bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumunu ve bakım onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı :Elektrik-elektronik sektöründe; bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumunu ve bakım onarımını yapabilecek yeterliklere sahip meslek elemanları yetiştirmek.

ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIM

Tanıtım Videosu için Lütfen Tıklayınız!...

Tanımı : Endüstriyel bakım ve onarım elemanının sahip olması gereken, fabrika, atölye vb. işletmelerdeki  sistemlerin bakım ve onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Fabrika, atölye vb. işletmelerdeki elektrik elektronik sistemlerin bakım ve onarımına ilişkin işlemleri, yapma yeterliklerine sahip nitelikli meslek elemanları yetiştirmek.

GÜVENLİK SİSTEMLERİ

Tanıtım Videosu için Lütfen Tıklayınız!...

Tanımı : Güvenlik sistemleri servis elemanının sahip olması gereken, yangın algılama, CCTV (kapalı devre güvenlik sistemleri), soygun alarm, geçiş kontrol sistemleri ile ilgili tüm işlemleri yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Binalara ait yangın algılama, CCTV (kapalı devre güvenlik sistemleri), soygun ihbar, geçiş kontrol sistemleri tesisi, kurulum, bakım ve onarımına ilişkin işlemleri yapma yeterliklerine sahip nitelikli meslek elemanları yetiştirmek.                      

HABERLEŞME SİSTEMLERİ

Tanıtım Videosu için Lütfen Tıklayınız!...

Tanımı: Haberleşme sistemleri servis elemanının sahip olması gereken, mobil iletişim cihazları, telli haberleşme sistemleri, uydu ve yerel anten sistemlerinin bakım ve onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Elektrik-elektronik sektörünün haberleşme sistemleri dalında ihtiyaç duyulan yeterliklere sahip kalifiye teknik elemanlar yetiştirmek.                          

İSTİHDAM ALANLARI

  • Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

  • Elektrik makineleri bobin sarım atölyelerinde

  • Büro makineleri teknik servislerinde,

  • Elektrik tesisatçılarında,

  • Elektrik pano kurulum atölyelerinde,

  • Asansör ve yürüyen merdiven teknik servislerinde,

  • Elektrikli ev aletleri teknik servislerinde,

  • Güvenlik sistemleri teknik servislerinde,

  • Haberleşme ve iletişim cihazları teknik servislerinde,

  • Televizyon ve radyo tamir atölyelerinde,

  • Seslendirme ve ışık sistemleri teknik servisinde,

  • Endüstriyel fabrika ve atölyelerde,

  • Yüksek gerilim proje taahhüt firmalarında,

  • Elektrik tesisatı proje taahhüt firmalarında vb. yerlerde çalışabilirler. 

YATAY VE DİKEY GEÇİŞLER :Program; geniş tabanlı ve modüler yapıda düzenlendiğinden, Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği çerçevesinde yatay ve dikey geçişlere olanak sağlanır.
1. Alan/dalda sertifika, belge ve diplomaya götüren tüm programlar ve dallar arasında geçiş yapılabilir.
2. Diploma almaya hak kazanan öğrenci, Elektrik- Elektronik Teknolojisi alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksek okuluna sınavsız geçiş yapabilir ya da sınav sonuçlarına göre diğer yüksek öğrenim kurumlarını tercih edebilir.

EĞİTİM SÜRESİ:

1. Alan programının toplam eğitim süresi, 9. sınıftan sonra 3 öğretim yılı olarak planlanmıştır.
2. Eğitim süresinin okul, işletme ve bireysel öğrenme için ayrılmış dağılımı, Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı haftalık ders çizelgesi, dersler ve modüller ile ilgili açıklamalarda belirtildiği gibi uygulanır