Bilişim Teknolojileri Alanı

Bilişim Teknolojileri Alanı

Bilişim Teknolojileri Alanı

26.11.2012 11749

BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ ALANI VE DALLARININ MESLEK TANIMLARI

Bilişim teknolojileri sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile  bilişim teknolojileri sektörü, stratejik bir sanayi  olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve  sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadır.

Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Alanında:

 Web Programcılığı dalı okutulmaktadır.

 Web Programcılığı Dalı

    Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sitesi tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlanmasına yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Yazılım geliştirmeye yönelik dersler de vardır.

Mezunların Dallara Göre İstihdam Alanları

     Bilişim Teknolojileri Alanı´ndan mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

    Web Programcılığı Dalı mezunları: Web tasarımı hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli programlar hazırlayan yazılım şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında iş bulabilmektedirler. Yazılım sekötöründe de iş yapılabilir.